Ladage

OFFICE DESIGN
Li interior design interieur office kantoor Ladage trap staldeuren pingpong 02

Office design & projectmanagement

Voor het nieuwe hoofdkantoor van Bram Ladage en Bram’s gourmet heeft Lilianne een totaal concept mogen neerleggen. In het nieuwbouwpand was al wel een trapgat in een verdiepingsvloer gemaakt, er was een schetsje met een basis idee en heel veel vrijheid vanuit de opdrachtgever. Vanaf het begin lagen opdrachtgevers en ontwerper op een lijn en is het gelukt om er een echt Ladage kantoor van te maken. De Rotterdamse aardappel roots van Bram Ladage zijn terug te zien in een agrarische industriële look & feel. Materialen en vormgeving met een rauw randje.

Bij binnenkomst stapt men binnen in een bijna 5 meter hoge ruimte. Je blik wordt direct getrokken door een kloeke stalen trap en loopbruggen voorzien van oude houten wagondelen die verschillende volumes in de ruimte verbinden. Zoals een Bram’s container met daarin de toiletten en een kleine keuken met bar. En de transparante vergaderruimte met een weelderige binnentuin op het dak. Op dit niveau is ook het archief verstopt achter de houten schuifdeur. Als je beneden langs de custom made pingpong tafel loopt kom je in de trainingsruimte van Ladage. Hier staat PATAT centraal en niet alleen tijdens de trainingen. Om de bezoekers een Ladage beleving te bezorgen wilde Lilianne graag samenwerken met grafisch ontwerper Thijs Kelder van Studio Ruwedata. In de presentatieruimte heeft hij een wandprint ontworpen op akoestisch doek welke de kernwaarden en ambities laten zien en heeft hij de gave funfair letters PATAT gemaakt. De echte eye catcher is de wand vullende ruimtelijke houten collage halverwege de trap van typografische slogans, iconen en illustraties heeft hij het heden, verleden en de toekomst van Bram Ladage vastgelegd. Achter deze wand ligt het archief verscholen achter een houten schuifdeur. Op de eerste verdieping zijn alle werkplekken van de kantoormedewerkers gerealiseerd. Door de glazen wanden is het een transparant kantoor met ruime dynamische werkplekken met elektrisch verstelbare zit/statafels.

PROJECT:

Ladage office

CLIENT:

Bram Ladage – Bram’s

DELIVERY DATE:

2017